Despre noi

AJVPS Prahova

Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Prahova, constituita pe principiul liberei asocieri din totalitatea vanatorilor si/sau pescarilor sportivi inscrisi in evidentele sale, este persoana juridica de drept privat, apolitica, fara scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct si indivizibil.

Asociatia este infiintata in baza Legii nr.26/1976, in prezent functionand in temeiul Legii nr.407/2006 si este constituita in baza OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Initial a fost filiala a Uniunii Generale a Vanatorilor din Romania , mai apoi a Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, succesoarea de drept a U.G.V.R.

in anul 1997 dobandeste personalitate juridica, avand deplina autonomie organizatorica, functionala si financiara.

Este afiliata la A.G.V.P.S. din Romania, potrivit legii si statutului acesteia.

A.J.V.P.S. Prahova este inscrisa in Registrul de stat sub nr.169 din 08 ianuarie 1987, in Registrul special al Tribunalului Prahova sub nr.402 din 24 noiembrie 1997, in Registrul national sub nr. 5641din 26 iunie 2001 si in Registrul special al asociatiilor si fundatiilor tinut de Judecatoria Ploiesti sub nr. 25 din 08 martie 2002.

Scopul A.J.V.P.S. Prahova il constituie conservarea biodiversitatii si protectia faunei de interes vanatoresc si piscicol, precum si a mediilor naturale de dezvoltare a acesteia, prin vanatoare si/sau pescuit sportiv practicate in mod durabil, ca forme de odihna activa si de petrecere a timpului liber de catre membrii sai.

A.J.V.P.S. Prahova are in structura sa 5 cluburi fara personalitate juridica ale vanatorilor si/sau pescarilor sportivi, constituite ca structuri teritoriale si 25 de grupe ale vanatorilor, organizate la nivelul fiecarui fond de vanatoare.


Asociatia gestioneaza 25 fonduri de vanatoare, dintre care 2 in zona de munte, 9 in zona de deal si 14 in zona de campie, fonduri populate cu urmatoarele specii de vanat : iepure, fazan , potarniche, rate, mistret, caprior, cerb, urs, lup etc.

In ceea ce priveste pescuitul, membrii pescari pot practica acest sport in apele curgatoare : Prahova, Teleajen si Cricovul Sarat, paraul Varbilau, precum si in apele neamenajate din toata tara.

Prima pagina Evenimente Galerie foto Cluburi Legislatie Tarife si perioade Contact AJVPS Prahova