Clubul Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Valenii de Munte


Clubul Vanatorilor si Pescarilor  Sportivi  Valenii de Munte

Clubul Vanatorilor Si Pescarilor Sportivi Valenii de Munte functioneaza in cadrul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Prahova ,persoana juridica de drept privat ,constituita pe principiul liberei asocieri, inscrisa in Registrul national sub nr.720/A/1997, cu sediul in PloieSti, str.Toma Caragiu, nr.1.

Clubul Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Valenii de Munte are ca principal scop conservarea biodiversitatii si protectia faunei de interes vanatoresc si piscicol, precum si a mediilor naturale de dezvoltare a acesteia, prin vanatoare si/sau pescuit sportiv practicate in mod durabil, ca forme de odihna active si de petrecere a timpului liber de catre membrii sai.

Principalelele obiective ale clubului sunt:
-desfasurarea activitatilor de conservare a biodiversitatii si de protectie a faunei de interes cinegetic, precum si protejarea mediilor naturale de dezvoltare a acesteia.
-gestionarea durabila in conditile legii, a fondurilor de vanatoare si de pescuit sportive.
-organizarea si practicarea actiunilor de vanatoare in conditiile legii si cu respectarea principiilor eticii vanatoresti.
-organizarea si dezvoltarea activitatilor competitionale de tir vanatoresc, chinologie vanatoreasca, pescuit sportive.
-organizarea, desfasurarea si stimularea activitatilor de prevenire si combatere a braconajului.
-alte obiective si atributii ce decurg din Legea 407/2006 si reglementarile in domeniul cinegetic.

Clubul are un numar de 8 angajati format din: Ing. Adrian Dicu-secretar club; Ion Frincu, Gheorghe Cepoiu, Nicolae Cristian-paznic de vanatoare Fondul 29 Bisca fara Cale; Ion Dedu-paznic de vanatoare Fondul 31 CaldaruSanca; Cristian Dragomir-paznic de vanatoare Fondul 32 Soimari; Mihai Trohin-paznic de vanatoare Fondul 33 Nucet; Leonard Misleanu-paznic de vanatoare Fondul 34 Cazacu si inregistreaza in evidente la data 20.06.2007, un numar de 157 de membri vanatori constituiti in 5 grupe, distribuite pe cele 5 fonduri de vanatoare aflate in gestiune.
      
Activitatea clubului este avizata de catre un  comitet format din:
      Traian Anghelina(organizator al grupei de vanatoare Cazacu) - presedinte
      Gheorghe Dosaru  – membru
      Ing. Adrian Dicu( secretar club)- secretar
      Ion Voicilas (organizator al grupei de vanatoare Bisca)- membru
      Eugen Toader(organizator al grupei de vanatoare Caldarusanca)- membru
      Gheorghe Alexandru(organizator al grupei de vanatoare Soimari) - membru
      Puiu Cernat - membru.
                 
Fondul de vanatoare  34 Cazacu

Pe raza Orasului  Valenii de Munte si a localitatilor limitrofe (Teisani, Izvoarele, Gura Vitioarei) Clubul Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Valeni gestioneaza Fondul de vanatoare 34 Cazacu. Fondul este gospodarit de un numar de 37 membri vanatori, are o suprafata totala de 9178 ha., din care 2023 ha. padure, 4370 ha.arabil, 2785 ha.pasuni.

Principalele specii forestiere din cadrul fondului sunt gorunul (Quercus petraea), fagul(Fagus sylvatica). Diseminat se intalnesc specii ca cires salbatic (Prunus avium), carpen (Carpinus betulus), salcie (Salix sps.), plop (Populus sps.), par(Pyrus piraster), mar paduret (Malus sylvestris),  tei (Tilia sps.), salcam (Robinia pseudacacia).
Principalele specii sedentare de vanat intalnite in cadrul fondului de vanatoare sunt:Mistret(Sus scrofa), Iepure(Lepus europaeus), Fazan(Phasianus colchicus), Vulpe (Vulpes vulpes), Caprior(Capreolus capreolus), Potarniche (Perdix perdix), Pisica salbatica (Felix silvestris), Jder (Martes martes).  
Ocazional se mai semnaleaza exemplare de Urs (Ursus arctos), Lup(Canis lupus).
Dintre speciile migratoare,mentionam Prepelita (Coturnix coturnix), Turturica (Streptopelia turtur), Sitarul (Scolopax rusticola).

In ultimi ani, de pe acest fond de vanatoare au fost recoltate cateva trofee valoroase de vanat. Mentionam trofeul de caprior de 137,45 puncte C.I.C.(medalie de aur), detinut de catre Paraschiv Constantin si trofeul de mistret de 115,75 puncte C.I.C.(medalie de argint),detinut de catre Dicu Adrian.


Galerie imagini evenimentPrima pagina Evenimente Galerie foto Cluburi Legislatie Tarife si perioade Contact AJVPS Prahova